Bouleavslutning i Tornlunden

Lördagen den 7 september avslutade Runstens Hembygdsförenings boulesektion årets boulesäsong med den sedan några år tillbaka boulecupen som spelas mellan de 4 bäst placerade lagen från årets seriespel.

Totalt har 12 st 2-mannalag deltagit i sommarspelen som spelats på tisdagskvällar på den för året nyrenoverade anläggningen och som nu efter omarbete består av 3 mycket fina banor.

Ambitionen har varit att samtliga lag samlas för spel samtidigt och utöver själva spelandet också ska få en trevlig och gemytlig samvaro tillsammans. Vid några av spelkvällarna har det även bjudits på kaffe med bullar och varm korv. Glädjande är också att spelet lockat även andra intresserade personer till Tornlunden vilket bådar för att nästa års spel med största sannolikhet kan innebära ytterligare deltagande lag.

Från seriespelet kan nämnas att Per och Lotta som är ett av årets flera nytillkomna lag kunde till slut och på grund av bättre målkvot än tvåan Leif o Lennart titulera sig som seriesegrare. Endast två förlorade matcher var för de båda topplagen resulterade i totalt 27 poäng vardera i sluttabellen. Om tredje och fjärde plats var det också en kamp ända fram till sista omgången där det visade sig att förra årets mästare Margareta och Monica intog tredje plats före Elisabeth och Egert. Bägge lagen spelade in 21 poäng vardera med Maggans och Monicas målkvot något bättre.

I den avslutande boulecupens båda semifinaler möttes i den första Per/Lotta mot Margareta/Monica. Resultat 4 – 13.

I semifinal 2 möttes Leif/Lennart mot Elisabeth/Egert. Resultat 13 – 12.

I match om platserna 3 och 4 ställdes Per/Lotta mot Elisabeth/Egert med slutresultatet 13 – 2.

Final spelades därmed mellan segrarna i semifinalerna Margareta/Monica mot Leif/Lennart vilket resulterade i seger för de sistnämnda med 13 – 7.

Mellan semifinaler och slutspel serverade Hembygdföreningen varm korv till samtliga spelare och publik och i och med den avslutande prisutdelningen serverades även kaffe med fika.

Boulesektionen tackar därmed samtliga deltagare för 2019-års spel och hälsar på återseende våren 2020.


Överst fr. vänster:   Per Mårtensson,  Elisabeth Rickardsson,  Egert Johansson, 
Lennart Johansson.
Sittande fr. vänster: Lotta Mårtensson,  Margareta Nilsson,  Monica Holm,  Leif Rydberg.