Élaine Berger Åsman

Konstnär

Jag började rita i en mycket ung ålder. Mest självlärd, har jag lärt mig att rita porträtt genom att analysera och observera människor omkring mig, främst när jag reste fram och tillbaka från jobbet med bussar och tunnelbana. 1984, deltog jag i den första serietidningstävlingen i Quebec. Det blev 2145 deltagare. Min komiker trycktes i ett album bland 86 av de bästa verken. Denna tävling blev en möjlighet för mig att bli upptäckt av Montreal School Board som gav mig ritningskontrakt för sina franska böcker för invandrare. 1997 studerade jag croquis och skulptur på Göteborgs vuxenuniversitet.

Att kunna studera olika stilar online har inspirerat mig att våga mer med färger, former och föreställningar i en del av mitt arbete. Född i Kanada, gift med en svensk man, har mitt liv levts ena halvan här och den andra där. Nu bor jag i Sverige för andra gången, på vackra Öland. Jag kunde inte motstå att ägna en del av mina konstverk åt öns skönhet. Du hittar bland mina konstverk, originalmålningar och teckningar och även digitala konstverk skapade av bilder tagna på ön.

Ni är välkomna på Mejerivägen 23 i Spjutterum, Färjestaden.
elainegberger@protonmail.com
https://elainegeniale.wixsite.com/artistpainter
Shop online, FineArtAmerica: https://elainegenial3.pixels.com/