Annika Olsén

Jag heter Annika Olsén.

Just nu målar jag mycket akvarell och gör grafik. Men jag håller även på med olja och akryl, och provar lite försiktigt på keramik.

Mitt bästa motiv är en eller flera människor, allt som lever, och runda organiska former. Det svåra är att få modellen att ställa upp under tillräckligt lång tid, speciellt när jag målar barn. Därför fotograferar jag mycket, så om man blir fångad på bild kan man också hamna på en tavla. Jag målar på Öland för människornas, naturens och ljusets skull. Bildkonst är för mig ett annat sätt att kommunicera än med ord.

Min pappa kommer från Öland och min mamma från Småland, men själv bor jag i Västerås. Där är medlem i Club Artis i Västerås som förutom trevliga människor och rymliga lokaler även har en grafikpress, vilket är härligt.

Jag är väsentligen självlärd men har försökt ta till mig lärdomar på kurser på olika sommarkurser och helgkurser på Folkhögskolor, bla. Ölands folkhögskola och Wiks folkhögskola utanför Uppsala även vår- samt höstterminer via olika Studieförbund.

Jag har deltagit i samlingsutställningar i Tornlunden i Lerkaka och Rungården i Runsten under konstnatten och Skördefesten de senaste åren samt under Äggröran, och varit med på Club Artis återkommande utställningar.

Jag ser fram emot nästa Äggröra och Skördefest i Runsten.

Tel. 073-5954158

olsenannika@hotmail.com
annika-olsen_02 annika-olsen_03