Årets avslutningskonsert rakt igenom öländsk

Årets Ölänning 2012, Lasse Trofast, tar med sig sin orkester och utökar med gästerna Birger ”Biggan” Olson, Hannah Arkdal och Frida Karlsson. Tillsammans står de för avslutningskonserten i Runstens kyrka vid årets Äggröra på påskafton.

I år blir avslutningskonserten rakt igenom öländsk. Folkkäre Lasse Trofast med sin orkester visar upp sin musikaliska bredd och spelglädje och bjuder in några öländska vänner i olika åldrar att vara med.

Hannah Arkdal, född Rydberg, är Runstenstjejen som blev musikalartist och flyttade till Göteborg. Senast hon uppträdde på Öland var på Idrottsgalan 2011, men redan för 15 år sedan sjöng hon med Lasse Trofast på hans julturné runtom i kyrkorna på Öland. Sedan dess har det blivit flera års jobb utomlands som showartist och hon har även glatt Äggröran med sin show för ett par år sedan.

Yngst bland Lasse Trofasts gäster är 19-åriga Frida Karlsson från Mörbylånga. Hon har sjungit med Lasse på julkonserterna sedan hon var 10-11 år, senast nu i Algutsrum. -Först var det bara lite på kul, men på senare år har det blivit mer seriöst och jag får allt mer plats, säger Frida. Allt från rock, jazz och visor finns på Fridas repertoar. Pappa, saxofonisten Willy Karlsson, spelar ofta med Lasse Trofast, så även i Runsten.

En riktig veteran på scenen är Birger ”Biggan” Olsson från Borgholm. Han har stått på scenen med olika rock- och dansband sedan 1965 och fortfarande är han lika aktiv. Välkänd är han också för sin Elvis-show, men kalla honom inte Elvis-imitatör. – Jag tycker inte jag låter ett skit som Elvis – mer som Jerry Williams i så fall, förklarade Biggan i en radiointervju för några år sedan. Hur han väljer att låta på påskafton i Runsten återstår att se!

Konserten äger rum i Runstens kyrka kl 16.30 på påskafton 30 mars 2013.

Biljetterna kostar 200:- och kan från och med 1 mars köpas hos Din Frisör i Runsten, Borgholms bibliotek, Fyren i Färjestaden, Kalles blomsterhandel i Mörbylånga och på www.olandsturist.se. Eventuellt överblivna biljetter säljs vid entrén.