Traditionell julfest i Rungården

Det var många föräldrar och barn som ville dansa ut julen.Cirka 40 barn i olika åldrar och de vuxna var lika många.Julgröt och skinksmörgås, kaffe och pepparkaka var fägnaden denna söndagseftermiddag Jan-Erik underhöll som vanligt med musik till mat och dans.

När gröten var uppäten så hann barnen med att leka och springa på de stora ytor som finns och det är kul. Borden sköts mot väggen och julgranen kom fram och så var det dags att börja dansen och sjunga till de ringlekar som vi är vana vid. Det är tur att dans kring gran och majstång fortfarande firas på detta sätt annars vore nog de gamla danslekarna bortglömda och det vore väl synd. ”Så går vi runt kring ett enrisasnår” har blivit historielektion med sin tvätthantering som tar en vecka och avslutas med kyrkogång.

Men barnen lever med i rörelserna Efter dansen kom tomten med sin fru och de hade så många godispåsar att det räckte till både barn och vuxna .Som avslutning bjöds det kaffe och saft och  dragning i lotteriet med olika vinster som var skänkta av olika företag och föreningar.

Som avslutning bjöds det kaffe och saft och  dragning i lotteriet med olika vinster för barn och vuxna.Ordförande Kalle Jacobsson tackade de närvarande för att de hjälpt till att hålla traditionen vid liv .Hur många år det ordnats julfest  vet vi inte riktigt, men Kalle i Bäcks klippböcker ger nog svar på det.Med tillönskan om ett gott år avslutades festen.

 

Runsten Öland

Runstens Intresseförening