Sommarslut i Tornlunden eller Final i boulekampen

Publiken bänkade sig runt boulebanan med stor förväntan. Vem skulle bli årets vinnare? Åtta lag hade kämpat med varandra om äran och nu gällde det finalen.

Bröderna Rydberg, Leif och Kjell, vann. På andra plats kom Elias Åberg och mamma Maria. Karl-Evert Björn mätte noggrant avståndet mellan klot och kula så att allt gick rätt till. Den yngste spelaren under alla åren, Elias Åberg, var inte ens född när det började spelas boule i Tornlunden. Men nu visade han med sina elva år att detta spel tillåter blandade åldrar. Vinnarna fick medalj, chokladkartong och kaffe samt till förstapris-tagarna vandringspriset med boulekulorna.

Det var en varm dag, så efter spänningen uppsöktes skuggan för att njuta kaffe med dopp. Därefter underhöll Majvor och Börje Lovén med sånger av olika kända  sångskapare. De var lämpliga sånger att delta i, då de var kända för de flesta och med berättelser om sångernas tillkomst och historia så mindes vi hur det var en gång när Snoddas sjöng Haderian och kom på svensktoppen.
Det hade äntligen blivit strand-och badväder, så många hade nog valt Bjärby i stället för Tornlunden, men vi som var där trivdes.
Kalle Jacobsson tackade för sommaren och därmed var säsongen slut – nej, inte riktigt, ordförande Kalle annonserade ytterligare en aktivitet, en surströmmingskväll.

 

Runsten Öland

Runstens Intresseförening