Seniorgympa avslutning trettonde året

Hasselkäpparnas trettonde avslutning.

Denna verksamhet, pensionärsgymnastik, startade i församlingshemmet år 2000. Det var före gångstavarnas tid så Karl-Evert Björn gjorde vandringskäppar av hassel med fruns skärp som handtag.Vi vandrade en tur i sjömarken innan gymnastiken började som Inga-Britt Björn ledde.Det gick bättre med musik och den skötte Karl-Evert. Så har det hållit på i alla dessa år och skillnaden är att vi nu är i Rungården.

Det var lite diskussion om gymnastik var tillräckligt kristet och Gösta Ryd, veniat,föreslog då att han skulle skriva en bön till varje träff och läsa upp och sen fästa på dörren.Så skedde.Några hasselkäppar finns kvar som synes och deltagarna väljer själv om de vill promenera till gymnastiken.

Den trevliga kaffetåren på slutet har dragits in i stället blir det en egen frukt om så önskas. Men ca 15 -20 personer kommer. Just denna avslutningsdag saknas två personer som varit med sen start och deltar varje gång det är möjligt. Det är Maj Almgren och Stina Olsson.Den festliga avslutningen sker på Halltorps Bistro.

 

Runsten Öland

Runstens Intresseförening