Runsten spirar!

Titta in i trädgårdar i Bjärby och Dyestad, prova på yoga, träffa terapihundar, ta en fika, lyssna på musik, köp plantor – det spirar på olika sätt i Runsten helgen 8-10 maj 2015.

MittiBjärbys trädgård, Bjärby 3, är öppen för besök. Så här berättar Birgit Svensson:

– Trädgården runt Bjärby 3 har fyllts upp alltmer. Den kan delas i i tre delar. En vanlig plantering med rabatter och buskar, en del grönsaksodling och en del vedhantering. Vi samsas för det mesta.

Grönsakerna tar upp en stor del av vår tid. Det är härligt att kunna äta egen sparris och allt annat, man kan odla. Kom in och få tips!

Vi odlar också all potatis. En massa slit med bladmögel och vitrot.

Fina, kraftiga tomatplantor, chili, sommarblommor och annat finns till försäljning i mitt nya potting-shed eller bonna-orangeri. Välkommen in.

I Svinhuset finns Almas cafe i år igen. Alma är 13 år och älskar att baka.  Hon serverar sina små söta cup-cakes och smörgåstoast enligt önskemål.  Laktos och glutenfritt serveras om så önskas.

Min granne Britta Wagndal visar upp stengods. Användbara växtskyltar till kryddgården bland annat. Fågelbad och naturligtvis hennes omtyckta allfåglar.

Lotta Wagndal säljer vackra och unika smycken i silverlera.

Vi säljer även plantor. Öppet fredag och lördag kl 11.00 – 16.00

MindfulYoga. I Bjärby 17 kan man uppleva den spirande trädgården från yogamattan kl 11 och 15 fredag till söndag. Här kan man prova en lätt yoga för alla med fokus på andning och närvaro. 60 minuter kostar 100 kr. Ta med yogamatta eller filt.

På lördag 9 maj kl 12-16 kan man dessutom få träffa terapihundarna Folke, Cinzia, Darling och Harry.

Vår i Dyestad. Ulla och Olof Tränk, Dyestad Kyrkväg 34, hälsar nya och gamla besökare välkomna att besöka  trädgård och ateljé för att dela trädgårdsglädje och kanske få lite inspiration. Olofs tavlor visar det vackra öländska landskapet i skiftande årstider och ljus.

-Blommor har vi gott om men även ogräs, säger Ulla. Strosa omkring i trädgården, sitt ner en stund, gärna i lusthuset eller i ateljén. Du kan köpa plantor/sticklingar billigt.

Öppet fredag-söndag kl 10-18

Benta Café snett emot kyrkan i Runsten har öppet kl 10 till 17 och har dessutom loppis med prylmarknad och hantverk på lördag och söndag.

På fredag 8 maj kl 20 uppträder vissångaren Thomas Björklund i det härliga caféet. Fri entré.

Taggar:, ,

Runsten Öland

Runstens Intresseförening