Alf Holmgren får Äggrörans stipendium

Alf

Alf Holmgren får Äggrörans stipendium för långvarigt engagemang i Runstens socken. Han fick prispengarna av Äggrörans samordnare Susanne Forslund.

2016 års Äggröra i Runsten blev en stor succé med över 6000 besökare på påskafton. Äggrörans ledningsgrupp har tidigare beslutat att, när den ekonomiska situationen så tillåter, dela ut ett stipendium. Det första stipendiet delades ut 2011 och nu är det åter dags.

Till 2016 års Äggrörestipendiat har utsetts Alf Holmgren, Västar Malmen, Runsten, för hans mångåriga och oförtröttliga engagemang för Runstens barn och ungdomar.

–  Va?!!

Det var Alf Holmgren spontana kommentar när Äggrörans samordnare Susanne Forslund tillkännagav 2016-års stipendiat.

Affe har ansvarat för ungdomsgården i över 20 år, han har ordnat olika arrangemang för ungdomar som resor, tävlingar, julfest med ljusstöpning och matlagning m m, och han har sett till att ge ungdomar sommarjobb vid Bjärbybadet. Affe engagerar sig även på en mängd andra sätt för gemenskapen och trivseln i Runsten. Det senaste engagemanget är inom Ölandsrevyn, som kommer att hålla minst en föreställning i Rungården, den 10 februari 2017.

 2014-04-19-Äggröran 2014 (36 av 136)

Stipendiesumman, som fastställs årligen beroende på resultatet av den senaste festivalen, är denna gång på 10 000 kronor.

–  Jag är fortfarande förvånad. Jag tror inte att det är sant, sa en mycket glad Alf Holmgren en stund senare.

Vad han ska göra med pengarna vet han inte ännu, bara att ”jag ska göra något roligt för dem”.

Syftet med stipendiet är att ”premiera och uppmuntra enskild person eller grupp, boende eller verksam i Runstens socken, som aktivt och ideellt bidrar till att uppnå det övergripande målet med Äggröran”.

Äggrörans övergripande mål är att främja näringsliv och besöksnäring samt förbättra livskvalitén och öka den sociala gemenskapen inom Runsten och därmed göra bygden till ett attraktivt boendealternativ.

Äggrörans första stipendium delades ut 2011 och gick till de musicerande ungdomarna i det årets upplaga av Chicken Maniacs

Nästa Äggröra i Runsten äger rum påskafton den 15 april och som vanligt blir det massor av lek, aktiviteter och kultur för både barn och vuxna.

För mer information kontakta Äggrörans samordnare Susanne Forslund, 0735-40 41 92; Susanne.forslund59@gmail.com eller Christina Edler, 0708- 23 23 39; christina@edler.se

Runsten Öland

Runstens Intresseförening