Rotation på Äggröran!

Det blir både Rotation och eldfängt med Flamman & Lågan på årets Äggröra! Nu börjar festivalprogrammet ta form.

Anton Arvefalk, fingerpicking gitarrist

Anton Arvefalk, ung gitarrist från Runsten

Musiken och barnaktiviteterna spelar som alltid en stor roll på Äggröran. Även i år blir det en liten invigningskonsert kl 10 i kyrkan med två musikaliska Ölandsungdomar: Marcus Alvgrim, orgel, och Anton Arvefalk, gitarr. Senare på dagen framträder det öländska bandet Rotation i kyrkan.

Rotation består av hela nio personer, som trakterar bland annat fiol, kontrabas, bouzouki, mandolin, gitarr, flöjt, klarinett, trummor, sång m.m. Rotation blandar friskt musik från olika delar av världen, allt från svenska polskor till klezmer och Kate Bush men även en del egenskrivet material.

Rotation består av Saga Björling, sång; Patrik Arthursson, fiol, sång; Johan Grusell, gitarr, mandolin, klarinett, sång; Tobias Edström, gitarr, mandolin, sång; Tobias Bäckstrand, bouzouki, gitarr; Magdalena Andersson, flöjt, sång; Håkan Haraldsson, kontrabas; Sigurd Djurhuus, trummor & skrammel och sist men inte minst Runstens egen Anna-Lena Seydlitz, sång, percussion. Anna-Lena är uppvuxen i Södra Bäck.

Fler musikaliska Runstensbor är i farten: Daniel Wood med sitt band kommer att underhålla vid Runanplan i Spjutterum – för övrigt ett nytt område som vi är glada att kunna utnyttja – och Anton Arvefalk med sin gitarr kommer att spela inte bara i kyrkan. I Rungården och på Benta planeras det också för musik.

Flamman & Lågan Foto Karl Haag

Flamman & Lågan

I år blir det brandteater för alla barn och scenen är Runstens brandstation, var annars! Där får barnen träffa de alldeles äkta brandmännen Flamman & Lågan, alias Camilla Andersson och Cina Nilsson. Detta är en rolig, allvarlig och nyttig brandteater när den är som bäst!

Vid brandstationen händer det dessutom en massa annat spännande, t ex har man möjlighet att få åka bandvagn. Ponnyridning, tupp- och ansiktsmålning, ”inte nudda marken-bana”, minizoo och mycket mer för barn i alla åldrar blir det som vanligt. Dessutom är chansen stor att få träffa påskhäxor på väg hem från Blåkulla!

Vi återkommer med mer information om programmet. Följ oss också på facebook: Äggröran.

Text: Christina Edler

Runsten Öland

Runstens Intresseförening