Pressen testar Thuressons Ägg6:a

Det har varit pressvisning av en av Äggrörans nyheter för året: Thuressons Ägg6:a, ett lekfullt nöjesfält i Runstensformat. Ölandsbladet och Kalmar läns tidning var där och Vi Unga ställde upp med en hel hög duktiga lekledare.

– Thuressons Ägg6:a låter oss bete oss som yra höns och fullfjädrade, galna ägglekare, säger Staffan Thulin, som tillsammans med Lasse Edler funderat ut de olika momenten i Ägg6:an.

Spelplanen i de olika grenarna är 140 cm stora masonitägg och spelpjäserna är plastägg i naturlig storlek och i olika färg, bl a några svarta rötägg och några bländande guldägg.

Konsten är att få äggen att bete sig som man vill på de olika spelplanerna och det är oftast slumpen och inte skickligheten som avgör! Barn och vuxna har lika stora chanser att lyckas – eller misslyckas.

Här kan man utmana familj och vänner på 6-kamp. I mitten på nöjesfältet finns ett sekretariat, där man får ett protokoll så man kan föra poäng. Vid varje station finns barn och ungdomar från Vi Unga redo att förklara och hjälpa till.

Vid pressvisningen var den församlade öländska världspressen, Ölandsbladet och Klt, inte sena att utmana vandra. Det blev en hård fajt mellan Ragnhild Oxhagen och Anders Marell, som dock Anders tog hem. Det avslöjades senare att Anders tränat hårt i labyrintspel och därför förmodligen hade ett visst försprång – även om det var några år sedan senaste träningspasset.

I Ägg6:an ingår Äggskålen, Äggpacket, Ägghålen, Ägg-golfen, Ägglabyrinten och Äggfallet. Dessutom finns Ägghjulet och Stora Ägglabyrinten, som fristånde spel.

Välkommen att testa på påskafton – det lär bli ett uppskattat inslag på årets Äggröra!