Kylan knäckte inte Äggröran!

Kyligt men roligt som vanligt på årets Äggröra!

Så kan man summera Äggröran 2017, den nionde i ordningen. Cirka 4 500  besökare  trotsade kylan och kom till Runsten på påskafton och byns årliga påskfestival. – Över förväntan i det här kalla vädret, säger Äggrörans samordnare Susanne Forslund.

Den kalla ostliga vinden skrämde inte alls bort de numera trogna besökarna, varav många är barnfamiljer. De flesta aktiviteterna är under tak, vilket uppskattades en sådan här dag. Mycket mat har det också gått åt, t ex räckte de 900 kroppkakorna precis och i Sjögatan portionerade man ut 340 Runstens-burgare.

 

tuppmålning foto:Susanne ForslundI gympahallen blev det trångt och trivsamt värre när Ölands Blåsensemble tågade in – ute var det helt enkelt för kallt för att spela. Musiken blandades med glada rop från klättervägg, ansikts- och tuppmålning med mera. – Äggrörigt men livat och varmt, kommenterade Ulrika Lindh, som var en av de ansvariga för barnaktiviteterna.

 

Även media konstaterade att Äggröran åter blev en succé.”Äggröra tinade upp påskfirare” skrev Östran och Barometern; “Besökarna trivdes på kalla Äggröran” var rubriken på det bildspel som 24Kalmar.se lade ut. (Klicka här för att se bildspelet.) ”Äggröran lät sig inte knäckas” skrev SVT/Småland på sin sajt och gjorde också ett litet bildspel, klicka här. Och P4 Kalmar rapporterade i sina nyhetssändningar på Annandagen att ”Kylan knäckte inte Äggröran”.

Här kan ni läsa vad andra medier skrivit:

Ölandsbladet Mycket folk på Äggröran trots blåst och kyla

Barometern/Östran Tusentals kom till Äggröran: ”Över förväntan”

24Kalmar.se Så många besökte Äggröran i Runsten

 

Text: Christina Edler.  Foto: Peter Bloch, Susanne Forslund.

Runsten Öland

Runstens Intresseförening