Ingen Äggröra i Runsten

Det blir ingen Äggröra i Runsten 2019.

I höstas beslöt den hittillsvarande ledningen för Äggröran att tacka för sig och trots idoga försök har inte tillräckligt många anmält intresse för att ta över rodret.

Efter att i flera år – några t o m från starten för tio år sedan – utgjort Äggrörans ledningsgrupp kände gruppen att det var dags att tacka för sig och låta andra driva Äggröran vidare. Men trots många försök har inte tillräckligt med bybor anmält intresse för uppgiften. Därför blir det ingen traditionell Äggröra i Runsten påsken 2019.

Äggrörans ledningsgrupp konstaterar att det varit sammanlagt nio mycket lyckade Äggröror, från 2009 till 2017. Idén har hela tiden varit att stärka den sociala gemenskapen i Runsten och samtidigt främja föreningslivet, näringslivet och besöksnäringen.

-Tack vare ett engagemang från 100-tals frivilliga Runstensbor blev Äggröran  ett välkänt begrepp, som lockade tusentals besökare varje påskafton och som bidragit till att Öland kan kalla sig Påskön. Men allt har sin tid och vi har uppnått vårt mål: att sätta Runsten på kartan, säger ledningsgruppen.

Ledningsgruppen har de senaste åren bestått av Susanne Forslund, samordnare, Christina Carle Edler, Annika Svenneheim, Christer Svensson, Kerstin Zander, Tomas Zander och Annika Åsman.

Runsten Öland

Runstens Intresseförening