Information från Äggröremötet

Söndagen den 21 februari 2016 var det stormöte om årets Äggröra. Ett 30-tal personer deltog och diskussionerna gick varma. Som vanligt är idéerna många och om hälften förverkligas blir det även i år en fantastisk påskfestival i Runsten.

äggröra

Påskön

I år tar kommunen ansvar för annonseringen och marknadsföringen av Öland som Påskön. Förutom i Runsten, blir det påskaktiviteter i Löt-Kårehamn, Löttorp, Borgholm, Ekerum, Kastlösa och längs Fågelvägen i SO. Fredagen den 11 mars kl. 11.00 blir det en gemensam pressträff, i Byerum på norra Öland. Vi vill att Runsten deltar med äggmössor, kyckling, kanin, påskkärringar och häxor i det träningsläger inför påsken som anordnas under pressträffen den 11 mars. Hör av dig om du har tid och lust att följa med!

Vad händer under Äggröran?

Programmet för Äggröran ska vara spikat senast lördagen den 12 mars. Så har du idéer som ännu inte förverkligats så är det inte många dagar kvar. Programmet ska vara färdigtryckt den 21:a för distribution till brevlådorna. Alla i bygden får det alltså några dagar i förväg, är tanken. Dessutom kommer det löpande läggas ut information på vår hemsida www.runstenoland.se och på vår Facebook-sida Äggröran. Gilla och dela gärna eller skriv egna små inlägg.

Några axplock ur programmet så här långt, utöver mat, marknad, loppis och konstutställning, är; Invigningskonsert 10.00 i kyrkan som vanligt – i år med orgelmusik och gitarr. Flera påskvandringar blir det i kyrkan under dagen och kl. 15.00 konsert med den öländska gruppen Rotation. Håll ögonen öppna så att ni inte missar att köpa biljetter.

I år blir det underhållning för barnen i Brandstationen. Flamman och Lågan kommer att ha tre föreställningar där. I trädgården på Benta Cafe kan man träffa häxor och lyssna på musik och berättelser om vittror och vättar. På vedbacken blir det lek och pyssla kan man göra på många håll.

Något av ett tema i år blir lantbruket i socknen. Vi hoppas på deltagande från många lantbrukare. Bl.a. blir det utställningar och förhoppningsvis mängder av traktorer i byn! Tomas Zander (070-656 21 68) tar emot fler idéer på temat. Kanske har du något att visa upp?

Vi hoppas också att våra nysvenska vänner inte bara hjälper oss att genomföra äggröran utan också tar chansen att visa oss sin musik, sång och mat.

Vad kan du göra? – Ju fler vi är desto roligare!

Kontakta Leif Rydberg (0725-307886) eller Gunilla Johansson (0704-911003) om du har lust att hjälpa till några timmar med försäljningen av mat och fika. Att baka bullar eller kakor behöver vi också hjälp med. Det går bra att göra i förväg om du är borta över påsken.

Barnaktiviteter blir det på många håll och här behövs många medhjälpare. Vill du hjälpa till med pyssel eller klättervägg, kontakta Annika Pieplow (0768-96 44 05). På Vedbacken blir det ”inte nudda marken”-bana och ”minizoo” och där behövs också avbytare. Kontakta Susanne eller Tobias (073-053 78 50).

Vill du sprida affischer på arbetsplatser och skolor. Hör med Christer Svensson, 0706-33 32 13, som har A4 affischer i mängd. Har du fina foton från tidigare äggröror eller fina vårbilder från socknen vill vi mycket gärna låna dem för marknadsföringen. Skicka dem till Christina Edler, (christina@edler.se)

Glöm inte att påskpynta byarna och har du björksly som behöver röjas hör av dig till Christer Svensson. Det behövs till festivalgatan.

Runsten Öland

Runstens Intresseförening