Boule i Tornlunden

Årets seriespel är nu avslutat och från sektionens sida har vi äran att gratulera ett för året nytillkommet lag till seriesegrare. Per och Lotta som är ett av flera nytillkomna lag kunde till slut och på grund av bättre målkvot än tvåan Leif o Lennart titulera sig som seriesegrare. Endast två förlorade matcher var för de båda topplagen resulterade i totalt 27 poäng vardera i sluttabellen. Om tredje och fjärde plats var det också en kamp ända fram till sista omgången där det visade sig att förra årets mästare Margareta och Monica intog tredje plats före Elisabeth och Egert. Bägge lagen spelade in 21 poäng vardera med Maggans och Monicas målkvot något bättre.

Till årets seriestart utökades banan i Tornlunden från två till tre banor. Samtliga banor har fått ny beläggning och ny sarg som nu ramar in ett mycket fint bouleområde. Väntetiderna mellan matcherna har därmed reducerats betydligt och nu kan sex lag spela samtidigt.

Avslutning
Traditionsenligt så avslutar vi säsongen även i år med att spela en cupomgång mellan seriens fyra bäst placerade lag (se särskild info om detta). Detta görs i samband med Runstens Hembygdsförenings planer att anordna en ”Hembygdens dag” i Tornlunden lördagen den 7 september.

Aktuell Tabell Boule 2019

Boulesektionen
Leif Rydberg

Runsten Öland

Runstens Intresseförening