Äggstrafest i Rungården

Vackert dukade bord mötte gästerna i blandad ålder som inbjudits till tackfest av Äggledarna, d.v.s kommittén som hållit i Den Stora Äggröran sedan starten. 2012 års Äggröra var den fjärde. Gästerna minglade och skålade för initiativet.

Ett bildspel visade vad som bjudits av olika arrangemang på påskaftonen, en dag som orsakat ängslan om genomförandet och alltför få besökare. Varför? Därför att påskafton 2012 var blåsig, kall och snörik – men med många arrangemang inomhus och mycket för barnen, som inte bryr sig om vädret, så kom ändå cirka 3000 personer till Runstens Äggröra. Och det var ett bra resultat.

Projektledaren Leif Rydberg tackade alla som deltagit och önskade gamla och nya deltagare välkomna till nästa års Äggröra som blir femårsjubileum.

Så var det dags att sätta sig till bords, äta gott av Ölands caterings buffé och så sjöng vi på svenskt sätt.

Lilla Ölandsrevyn med Birger Wadsten, Jonas Rydeberg och Märit Brandel underhöll med tal och sång och häcklade turisternas framfart ibland. Applåder och tack fick de för sitt program. Och så var det dags att göra plats för dans.

Första dansen blev en brudvals med Gunilla Johansson och Anders Arvefalk, som fick lite bröllopsutstyrsel för att komma i stämning. De vigdes i somras nere i Bjärby och nu kom alltså brudvalsen!

Stort tack till arrangörerna av denna festkväll och så kavlar vi upp armarna inför nästa påskaftons Äggröra.

Text: Gun-Britt Nyborg

Runsten Öland

Runstens Intresseförening