Äggröran ger plats för ungdomar och musik

Årets Äggröra satsar ännu mer på att lyfta fram musikaliska ungdomar. Förutom den traditionsenliga inledningskonserten i kyrkan med Runstens ungdomar ordnar man nu också en musiktävling med fina priser.

-Vi vill ge alla spelande och sjungande ungdomar från Öland med omnejd en chans att visa upp sig för en stor publik och samtidigt bli bedömda av en professionell jury, säger John Leo Carter, som ansvara för tävlingen. -Vi vill både utmana och coacha dem.

Tävlingen är öppen för alla ungdomar, vare sig man är soloartist eller har ett band. Deltagarna tävlar om fina priser, både i form av pengar och som möjlighet till spelningar. -Jag kan utlova att alla deltagare får någon form av pris, förklarar John Leo Carter, t ex chansen att uppträda under Hemlig Festival på Öland i sommar.

-Vad musicerande ungdomar ofta behöver för att utvecklas är chansen att spela inför en stor publik, och det kan vi ge dem på Äggröran. Själva tävlingsinslaget med priser och jurybedömning gör att det blir seriöst och kul på samma gång. Som en extra bonus får alla deltagare möjlighet att vara gatumusikanter längs festivalgatan och gå runt med hatten bland publiken!

Tävlingsjuryn leds av Harald Erici, musiker och musikproducent från Långlöt. För övrigt ingår Andreas Larsson, rockare från Runsten, John Leo Carter, singer-songwriter och folkmusiker från Sättra, samt Georg Trolin, bluessångare från Byxelkrok och Stockholm. Både Andreas och Georg uppträde för övrigt på Allsångskvällen i somras i Lopperstad.

Det kommer att finnas en stor utomhusscen, där tävlingen avgörs. Vid dåligt väder flyttar man in i Rungården.

Anmälningstiden går ut den 25 mars. Anmälan kan göras på livemusiktävling@gmail.com och frågor besvaras av John Leo på tel 072-309 26 08.

Ungdomar och barn inleder också Äggröran med sin nu traditionsenliga ”galna musikstund” i Runstens kyrka. Där uppträder De Nykläckta, kören från Runstens skola, samt årets upplaga av Chicken Maniacs, sjungande och spelande ungdomar från Runsten, som själva väljer och sätter samman programmet.