Äggröran 2016 närmar sig!

runstens_intressef_03Javisst blir det Äggröra i Runsten i år också! Redan lördag den 26 mars är det dags – påsken är tidig i år. Då blir det traditionsenlig festival mellan kl 11 och 16 på påskafton och festivalgatan är som vanligt fullspäckad med aktiviteter för alla åldrar. I år är det åttonde gången som Äggröran arrangeras.

Festivalområdet återgår i år till det ursprungliga, d v s vägen mellan Runanplan i Spjutterum i väster och Runstens Gård i öster.

– Det som avgör områdets sträckning är var vi kan få fram parkeringsplatser, och det i sin tur beror bland annat på markens bärighet vid den här årstiden, om marken är besådd och mycket annat. Därför ser området lite olika ut år från år, förklarar Susanne Forslund, Äggrörans samordnare. Nu blir området ungefär en kilometer långt och vi kommer att ordna transporter längs vägen för dem, som tycker det är långt att gå.

För övrigt ändrar man inte på ett vinnande koncept: det kommer att finnas marknad, öländsk mat, konst och musik, kvalitetsloppis, massor av barnaktiviteter och mycket annat. Och det allra mesta är fortfarande gratis!

Text: Christina Edler

Runsten Öland

Runstens Intresseförening