I år kom både påskharen och kycklingen på besök med godis till barnens stora förtjusning.

6000 kom till årets Äggröra

”Äggröran en stor folkfest, Äggröran lockade tusentals, Folkligt och festligt på årets Äggöra i Runsten” – det är några av rubrikerna i tidningarna efter 2014 års evenemang. Omkring 6000 personer hade lockats till vår fina by i strålande sol.

Det nya, förtätade festivalområdet blev uppskattat, inte minst det stora aktivitetsområdet vid ”Vedbacken” mellan kyrkan och Runstens Gård. Här fanns underhållning för stora och små samt mycket kul för dem med spring i benen, t ex hoppborg och en spännande ”inte röra marken-bana”. Barkbåtstäljning och minizoo med kalvar, lamm och nykläckta ankungar var också favoriter.

Vid skolan fanns det andra aktivitetsområdet med en av årets nyheter: elbilsbana för de minsta. Mycket populärt, liksom klätterväggen i den fint dekorerade gympahallen – för att inte tala om ansiktsmålningen, dit det rådde en till synes aldrig sinande kö!

Trädgårdsteatern körde oavbrutet föreställningen Arvingen i Enbergs vackra trädgård. Författaren själv, Karl-Eric Jacobsson, agerade med bravur i en av rollerna, trots att lösskägget glappade. Både publik och agerande hade roligt under de fem föreställningar man hann med.

Klockan kvart i fyra, strax innan festivalen avslutades, såldes den sista kroppkakan i skolans servering och då hade man sammanlagt serverat 900 under dagen.

Dagen inleddes traditionsenligt med En galen musikstund med De Nykläckta, i år sju barn ledda av Marguerite Mandell, och Chicken Maniacks- ungdomarna från Runsten. Härligt att det går att samla en barnkör, trots att skolan inte längre finns! Det är också roligt att se Chicken Maniacs- ungdomarnas musikaliska utveckling, som tagit ett stort steg framåt sedan debuten för den här upplagan för två år sedan.

Dagen avslutades med en välbesökt och synnerligen uppskattad konsert i kyrkan av saxofonisten Johan Stengård. Behållningen går nu till Läkare utan gränser.

Foto: Mariann Fäldt;
Christina Edler (endats bilder från kyrkan)

Taggar:,